Prezentare Matei

Buna ziua,
Sunt Pavel Marian din Pitesti si sunt tatal lui Matei de 6 ani si 9 luni si al lui Luca de 11 ani si 5 luni.
Pe data de 22 aprilie 2009 s-a nascut Matei si problemele au inceput sa apara, el fiind suspect de Sindrom Down inca din maternitate. Confirmarea diagnosticului de Sindrom Down a venit odata cu rezultatul analizei genetice.La numai o luna s-a descoperit ca sufera de malformatie cardiaca insotit de hipertensiune pulmonara.
Dupa internarea la Spitalul Judetean din Targu Mures,tratament permanent,nenumarate drumuri si controale la specialistii de acolo, la varsta de 10 luni a fost operat pe cord deschis de catre dr.Horatiu Suciu.Interventia a fost un succes.Acum mergem la control anual pentru a ne asigura ca totul este bine.
Deoarece avea un an si era varsta la care copiii fac primii pasi (el nu putea sta nici in fundulet) neurologul care i-a urmarit evolutia de la cateva saptamani a spus ca trebuie sa incepem recuperare fizica.Am inceput sa facem zilnic cate doua ore de kinetoterapie , acasa, cu terapeuti calificati si la 1 an si 6 luni a stat in fundulet iar la 2 ani si 6 luni a reusit sa faca primii pasi, cam strambi cei drept , deoarece piciorusele lui nefolosite si cu platfus accentuat il fac si in prezent destul de nesigur in miscare.
In octombrie 2014 a facut prima operatie de reconstructie genunchiul drept si in luna august 2015 a facut si operatie de reconstructie genunchiul stang , la Spitalul Judetean din Targu Mures.
De peste 4 ani, facem terapie ABA adaptata nevoilor lui , terapie comportamentala , pentru a reduce din retardul care insoteste acesta modificare genetica, pentru a capata o oarecare independenta pe viitor,a deveni functional si a tinde spre normalitate.Cu ajutorul psihoterapeutilor si a logopedului din cadrul unui centru de terapie a copiilor cu dizabilitati , invata sa se cunoasca dar si sa perceapa corect lumea ce-l inconjoara.
Merge si la o gradinita particulara , cateva ore pe zi , in unele zile din saptamana insotit de psihoterapeut , angajat sa-l ajute la activitatile ce se desfasoara la grupa din care face parte , deoarece singur nu poate face fata cerintelor .
Desi are aproape 7 ani, inca mai poarta Pampers ; face progrese la vorbire si comunicare cat si pe alte planuri datorita celor 2 ore zilnic de terapie individuala adaptata .
De mai putin de 3 ani a fost diagnosticat cu miopie destul de mare “- 10” si mergem la controale la 6 luni deoarece aceasta miopie este in crestere si trebuie atent monitorizata de medicul oftalmolog.
El este un copil foarte iubitor, sociabil si cuminte.
Desi au fost si mai sunt atatea probleme,cand ne uitam la chipul lui de ingeras ,gasim putere pentru a lupta si speranta ca va fi bine in cele din urma.
In speranta ca am sintetizat situatia existenta si ca lecturarea acesteia nu v-a luat prea mult timp , va transmitem gandul nostru bun .
Va multumim anticipat si Dumnezeu sa ne ajute!

Datele de contact sunt:
Telefon: 0744.670.462
Email: marianpavel78 [@] yahoo.com
Contul de ajutor umanitar deschis pe numele Pavel Robert Matei:
RO33.RNCB.0022.1388.7802.0001 – BCR Pitesti
sau
Asociația ÎNGERII PĂZITORI AI LUI MATEI ARGEȘ (CIF: 35263468)
RO51.BRDE.030S.V632.9619.0300 – BRD Pitești

Certificat

Hotarare

Ingerii Pazitori Ai Lui Matei - 1

Ingerii Pazitori Ai Lui Matei - 2

Ingerii Pazitori Ai Lui Matei - 3

Ingerii Pazitori Ai Lui Matei - 4