Donatii

DIRECTIONATI 2% prin “DECLARATIA 230”

Va propunem sa veniti în sprijinul ASOCIATIEI  “INGERII PAZITORI AI LUI MATEI”  PITESTI redirectionând 2 % din impozitul deja virat statului pe anul anterior. În cazul în care nu stiti suma care se cuvine sa o virati, puteti lasa necompletatã aceasta rubricã, suma respectiva fiind calculata de organul fiscal. Acest formular se completeaza în 2 exemplare, un exemplar se depune la organul fiscal în a carui razã îsi are domiciliul contribuabilului, celalalt ramanand la contribuabil sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată. Daca nu aveti timp sau posibilitati, tot ce trebuie sa faceti este sa ne trimiteti noua acest formular completat si noi ne vom ocupa de depunerea acestuia.

Click aici pentru a descarca FORMULARUL 230 (in format PDF)

 

Persoanele juridice pot alege sa directioneze o parte din impozitul pe profit unei organizatii nonguvernamentale.

Cum se deduc cheltuielile de sponsorizare in cazul firmelor, din impozitul pe profit?

Potrivit art. 21, alin. 4, lit. p din Codul Fiscal, contribuabilii care efectueaza sponsorizari pot deduce sumele aferente din impozitul pe profit. Contribuabilii care efectueaza sponsorizari, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente daca sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

  1. sunt în limita a 3% din cifra de afaceri;
  2. nu depasesc 20% din impozitul datorat pe profit.

Click aici pentru a descarca CONTRACTUL DE SPONSORIZARE (in format WORD)

Atentie:  Sponsorizarea trebuie sa fie înregistrata în contabilitate în anul pentru care se face plata impozitului. Firma are dreptul sa acorde sponsorizari si peste limitele care vor fi mentionate, dar pentru suma ce depaseste limita indicata pentru fiecare exemplu în parte, se plateste impozit pe profit.

Beneficiar: ASOCIATIA “INGERII PAZITORI AI LUI MATEI” PITESTI,

C.I.F.: 35263468

Cont bancar (IBAN): RO51 BRDE 030S V632 9619 0300

Sediu social: Pitesti, Calea Bucuresti, nr.14, bl.30, sc.C, ap.11, jud. Arges